Met Thor Central, Bokrijk en C-mine beschikt Genk over 3 'inspirerende' vergaderlocaties waarmee Toerisme Vlaanderen nog meer internationale congressen naar ons land wilt halen. De 3 locaties maken deel uit van het gloednieuwe netwerk van de ‘Flanders heritage venues’ oftewel Vlaamse erfgoedplekken met meetingfaciliteiten.

 

THOR CENTRAL
Met 16 vergaderzalen, een auditorium en 2 polyvalente zalen - uitgerust met hedendaagse technologie - speelt Thor Central volop in op de vraag naar unieke erfgoedbeleving en een professionele dienstverlening. Hier tank je letterlijk 'energie voor de toekomst'. Thor Central, gelegen op de voormalige mijnsite van Waterschei, staat garant voor een totaalbeleving, met subtiele links naar het mijnverleden zowel in de infrastructuur, catering als in de sociale programma's.

Meer info

 

C-MINE
C-mine is een creatieve belevingssite in de gerestaureerde mijngebouwen van de oude steenkoolmijn van Winterslag. De site heeft imposante meetingruimtes, zoals de Barenzaal in het Energiegebouw. De aandacht voor kunst en de creatieve bedrijven die op de site gevestigd zijn, geven C-mine een heel eigen profiel. De site ontvangt elk jaar toeristen uit alle windstreken. 

Meer info

 

 

BOKRIJK
In Openluchtmuseum Bokrijk is er vergadermogelijkheid in het historische Kasteel. Op deze site ligt het accent op vakmanschap. Onder de noemer 'Reinventing craftmanship' wordt de kennis en de ervaring uit het verleden gebruikt om vorm te geven aan de toekomst. Dat zit in het DNA van Bokrijk. Je ondervindt dit ook in het meetinggebeuren: van meubilair over ecologisch verantwoord vervoer tot lunch met brood uit de eigen bakkerij.

Meer info

 

 

BELEVING IN ERFGOED - TOERISME VLAANDEREN
De vele meeting- en congreslocaties in erfgoedsites geven Vlaanderen een uniek profiel als meetingbestemming. Met het netwerk van 'Flanders heritage venues' versterkt Toerisme Vlaanderen deze troef om Vlaanderen internationaal te promoten als uitgelezen meeting- en congresbestemming. In deze bijzondere selectie van erfgoedsites zitten er 3 uit Genk: Thor Central, Bokrijk en C-mine. Plekken waar unieke (erfgoed)belevingen worden gecreëerd.

Meer info