De zorgeconomie in Genk is stevig uitgebouwd en goed voor ruim 6000 arbeidsplaatsen

Belangrijke spelers hierin zijn de welzijnscampus Portavida en het Ziekenhuis Oost-Limburg die een brede waaier aan gespecialiseerde diensten uitbouwen. Sinds 2014 combineert men dit met de aanwezigheid van een hogeschool- zorgdepartement campus LiZA van UCL, waarbij skill-labs worden uitgebouwd als verbinding tussen onderwijs en praktijk.


SYNAPS PARK

Synaps Park ontwikkelt zich tot een echte zorgstad, die plaats biedt aan innovaties in de zorg en dit via start-ups en het aantrekken van bedrijven naar de campus. Momenteel bevinden zich hier de hoofdcampus van het ZOL, de Limburgse Zorgacademie (LiZa), Kinderdagverblijf Wombat en het Kinderpsychiatrisch Centrum (KPC).

Meer info


ZIEKENHUIS OOST-LIMBURG (ZOL)
Het Ziekenhuis Oost-Limburg is het grootste niet-universitaire ziekenhuis van België, met bijna 3000 werknemers, een 300-tal geneesheren en 811 bedden. Het heeft 3 campussen; Campus Sint-Jan is gelegen in Genk en maakt deel uit van het Synaps Park. Naast haar regionale functie vervult het ZOL een aantal belangrijke expertfuncties binnen een euregionale context (MIC, NIC, hartchirurgie, neurochirurgie, lithotripsie, fertiliteitscentrum, radiotherapie, …).

Meer info

 

LIMBURGE ZORGACADEMIE (LiZA)
Naast de hoofdcampus van het ZOL vind je de Limburgse Zorgacademie (LiZa). LiZa biedt een aangepast opleidingsaanbod aan voor woonzorgcentra en psychiatrische instellingen. Voorbeelden van concrete samenwerking en realisaties zijn het uitbouwen van een Simulatie- en Vaardigheidscentrum, het updaten van verpleegkundige procedures, het introduceren van nieuwe leervormen zoals e-learning en het verkennen van alternatieve stagevormen.

Meer info


KINDERPSYCHIATRISCH CENTRUM

Het Kinderpsychiatrisch Centrum (KPC) richt zich tot kinderen en jongeren met een (vermoeden van) kinderpsychiatrische problematiek, tot peuters en kleuters wiens ontwikkeling zorgwekkend verloopt, tot de ouders en andere betrokkenen.

Meer info