Een belangrijke pijler in het verhaal van stad Genk is die van de hernieuwbare energie

Op het technologiepark Thor Park gelegen op de voormalige mijnsite van Waterschei, wordt sterk  ingezet op dit thema. Het terrein is in volle ontwikkeling als hoogwaardig bedrijvenpark met wetenschapspark. Op de site ontwikkelt de stad niet alleen infrastructuur, maar wordt er ook werk gemaakt van de ontwikkeling van een gespecialiseerd ecosysteem dat ondernemerschap ondersteunt. 

THOR PARK
Thor Park is een bedrijven- en technologiepark met specialisatie rond slimme energie en slimme maakindustrie. Thor Park brengt opleiding, ondernemerschap, onderzoek en netwerkmogelijkheden samen op één site (90 ha). De site ondersteunt onder andere het living lab-principe waardoor onderzoekscentra en bedrijven hun nieuwe toepassingen kunnen evalueren en simuleren in 'real life' omstandigheden.

Meer info

 

ENERGYVILLE
Energyville, gelegen op het Thor Park, is een samenwerking tussen de Vlaamse partners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. De onderzoekers van Energyville leveren expertise aan industrie en overheden op het vlak van energiesystemen voor een duurzame stedelijke samenleving. 

Meer info

 

INCUBATHOR
IncubaThor is de ideale uitvalsbasis voor ondernemingen die focussen op Smart Energy, Innovation & Technology. Voor starters om de sprong te wagen, voor onderzoekers om spin-off activiteiten op te starten, voor KMO's om hun groei verder te zetten, of voor R&D-afdelingen van grotere (inter)nationale bedrijven.

Meer info

 

T2-CAMPUS
Ook talentontwikkeling is belangrijk op Thor Park via de technologie- en talentcampus (T2) die de stad uitbouwt samen met VDAB, SYNTRA Limburg en het secundair onderwijs. Het is een inspirerende plek die technologie ademt en in de etalage zet. T2-campus wil zoveel mogelijk TECHgoesting creëren met zijn aanbod van meer dan 300 opleidingen.

Meer info

 

THOR CENTRAL
Thor Central is het congrescentrum van Thor Park. Dit voormalige hoofdgebouw van de mijn van Waterschei is uniek erfgoed en werd volledig gerenoveerd. De rechtervleugel van het gebouw huisvest maar liefst 13 vergaderruimtes, een auditorium, een foyer, een polyvalente zaal en een foodplaza. Thor Central werd in 2019 door Toerisme Vlaanderen uitgeroepen tot 'Flanders Heritage Venue'.

Meer info