Stad Genk zet sterk in op de doorgroei van een industriële maakeconomie naar een innovatieve en creatieve economie

Creatieve economie wordt voornamelijk ontwikkeld op C-mine; een bruisende plek op de voormalige mijnsite van Winterslag. Hier delen verschillende artistieke partners hun verhaal. Vandaag vind je er 42 bedrijven en organisaties die samen goed zijn voor meer dan 330 jobs.


C-MINE
Op de C-mine site wordt gewerkt rond vier pijlers: educatie, creatieve economie, creatieve recreatie en artistieke creatie. Elke dag wordt op C-mine gecreëerd: games, apps, websites, televisiedecors, drones, lichtshows, designobjecten, podiumproducties, ... Op de site is elke schakel steeds op zoek naar vernieuwing, innovatie en creatie.

Meer infoC-MINE CRIB

'De Crib' op de historische mijnsite van Winterslag is een incubator voor jonge creatieve ondernemers. Hier kunnen start- en groeibedrijven - met een boon voor new media, design, marketing en digital development - terecht voor gespecialiseerde begeleiding en coaching.

Meer info

 

STUDIO PIETER STOCKMANS
Studio Pieter Stockmans huisvest het atelier en de werken van de gerenommeerde porseleinkunstenaar Piet Stockmans. Al sinds 1987 focust de studio op kleine, unieke collecties. Bekende realisaties zijn de trofee van de Memorial Vandamme en het servies voor het prinselijk huwelijk in Monaco. De studio staat hoog aangeschreven bij internationale topchefs zoals Alain Ducasse.

Meer info

 

LUCA SCHOOL OF ARTS
Op de LUCA School of Arts campus Genk kunnen studenten terecht voor de afstudeerrichtingen Productdesign, Fotografie, Animatiefilm, Communicatie- & Media Design en Televisie-Film. De school werkt samen met andere creatieve organisaties en bedrijven waardoor er een interessante kruisbestuiving ontstaat. De andere campussen zijn gelegen in Brussel, Gent en Leuven.

Meer info

 

PAINTING WITH LIGHT
Painting with Light is een team van experten in belichting, video en multimedia. Ze zijn gevestigd op de C-mine site. Door de combinatie van een creatief team met de technische kennis van een groep ingenieurs is Painting with Light een unieke speler op de markt. Painting with Light is sinds jaar en dag vaste designer voor de attracties in de Plopsa parken en won recent de prestigieuze THEA Award voor een innovatief lichtontwerp in Polen.

Meer info