Genk kiest resoluut voor een klimaat- en milieuvriendelijk beleid

Dit doet de stad via projecten die de natuur versterken en inzetten op duurzame energie.

LABIOMISTA
Op de fundamenten van de mijn en de oude zoo van Zwartberg ligt LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk dat je meeneemt in de visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over identiteit, fertiliteit en bioculturele diversiteit. Het 24 ha grote gebied bestaat voor de helft uit vrije natuur. Terwijl je er de weg vindt door een openluchtexpositie worden universele onderwerpen als diversiteit en mensenrechten tastbaar dankzij de taal van de kunst.

Meer info


NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied in Belgisch-Limburg van meer dan 12.000 ha bos en heide. Het gebied strekt zich onder andere uit over de stad Genk. Via toegangspoort Kattevennen kan je het uitgestrekte natuurpark verkennen. Ook Thor Park, een gebied van 10 km² achter de voormalige mijn van Waterschei, ligt in het Nationaal Park en herbergt heel wat bijzondere natuurelementen.

Meer info

 

KLIMAAT- EN NATUURVRIENDELIJK GENK
Genk zet steeds meer stappen om een groenere en duurzamere stad te worden. Hiervoor worden gerichte acties ondernomen binnen domeinen als het Genkse afvalbeleid, de Genkse economie en in de vele natuurgebieden die Genk rijk is. 

Meer info